2013-09-04

Co předcházelo Natsuconu a jak jsem začala s anime

Před asi dvěma lety jsem se začala koukat na anime, to mi bylo, řekněme, 26 let. Moc jsem to nehrotila, jinak by mě to asi zahltilo. Zkoukla jsem pár seriálů až do konce (NGE, Death note, Code geass), něco rozkoukala, začala zjišťovat, jak je to s komunitami v Česku. Seriály mi doporučoval Hippik a Sputnikus. České titulky jsem stahovala na Akihabaře, anime na torrentech. Jednou jsem takhle hledala titulky na TTGL a zjistila, že si můžu všechny díly s hardsubem stáhnout na IRC. Mi, jakožto internetovému odchovanci, zazářily oči a vypravila jsem se do tajemných vod Rizonu. Na #fansub.cz jsem si anime stáhla, nezapomněla slušně pozdravit, poděkovat za překlad a zvednout Idahovi ego-penis. Chvíli jsem tam zevlila a šla. Po nějaké době mě napadlo jít se tam znovu podívat, přeci jen, český kanál s aktivními lidmi o tématu, který mě zrovna zajímal... Tak jsem se s klukama začala bavit a oni zjistili, že jsem stejný úchyl jako oni. Pověděli mi o dalších IRC kanálech, kam chodí čeští a slovenští otaku (#otaku.cz, #uncoal, #otakuland, #aki, #otakuczsk).

Komunitu jsem postupně poznávala, šla na svůj první sraz do Rubínu (někdy v dubnu?), kde jsem znala jen pár lidí z IRC. Doprovod mi udělal Edison, jemuž děkuji, sama bych asi nesebrala odvahu. Podle fotky jsem pak našla Hintzua, který se ale s ostatníma bavil o věcech, do kterých jsem moc neviděla, naštěstí se se mnou přišel seznámit Skeletom, který je na tyhle situace machr, a představil mi svou krásnou přítelkyni Taylor a Trpaslíka. S Trpou jsem si za ten večer pokecala nejvíc, protože jsme zjistili, že máme stejné nejoblíbenější anime (NGE), které on tenkrát dokonce překládal. Když jsem ze srazu odcházela, už jsem se tak neklepala. Další srazy byly v pohodě, nevím, proč si mě všichni ale pamatovali jako "ta, co ji přivedl Hintzu", "ta, co zná Ozzyho" a "ta, co nemá facebook". Až jsem si ho založila a přidala si je do přátel, odpadlo poslední pojmenování.

V té době začal předprodej vstupenek na Animefest. Chtěla jsem jít, neboť jsem z minulého ročníku viděla jednu přednášku o hentai a byla fajn. Jenže jsem byla ještě pořád dost velký začátečník. I jakýkoli o 10 let mladší návštěvník AF toho viděl a četl tak 10x víc než já. Zeptala jsem se na IRC Christofa, jestli nebude blbé, když tam půjdu. Ten mi samozřejmě řekl, ať se nebojím a jdu. Jen jestli to nebylo proto, že byl hlavní pořadatel, každý návštěvník se hodí... Tak jsem šla. Bylo to super, prošla jsem kupu přednášek, dala si utajené alkoholické pivo, párkrát zmokla, viděla známé ze srazů a poznala pár cosplayů. Fajn lidi, pokud je poznáte i jinde než jen ve FB skupině Sčítání CZ/SK otaku, kterou, mimochodem, doporučuju všem studentům psychologie, protože materiál, který se tam vyskytuje, je opravdu luxusní. Po téhle akci jsem si řekla, že zkusím i Akicon, a když se mi naskytlo mít kombo vstupenku s Natsuconem za 400 Kč, neváhala jsem. Mezitím jsem si ještě bookla termín na MAniFest, ta akce vypadá na dobrou bžundu. No a týden před napsáním tohoto článku jsem se vydala na svůj druhý (Natsu)con...

No comments:

Post a Comment