2010-09-26

Páteční pohoda s kapelou Kelt Grass Band

Předchozí víkend nám bylo nabídnuto, jestli bychom nejeli v pátek 24. 9. s našimi známými do Stránského u Rýmařova (což je vesnice čítající asi 60 domů) poslechnout si prý velice dobrou a nadějnou kapelu Kelt Grass Band, která hraje (jak sami muzikanti říkají) horalskou hudbu s keltskými prvky, charakteristickou pro Irsko, Skotsko a hornaté oblasti USA. Po shlédnutí jejich profilu na bandzone jsme souhlasili a netrpělivě jsme očekávali páteční výlet.

Díky tragickému dopravnímu spojení mezi Ostravou a Opavou jsme radši vyjeli o 3 hodiny dříve. Na místě jsme tak byli první a vypili jsme tudíž za celý večer i nejvíce piv. Poté se začali scházet samotní muzikanti a já jen valila oči, na kolik všelijakých nástrojů hrají. Tak tři jsem nedokázala ani pojmenovat.

Po osmé hodině již byla bývalá hospoda, nyní klubovna, plná a kapela začala hrát, i když nebyla v kompletní sestavě. Mluvčí kapely nám také prozradil, že byl Kelt Grass Band vybrán, aby se zúčastnil Mezinárodního folklorního Festivalu v Murfreesboro v Tennessee, a že šanci záhrát si zde mají jen tři kapely z Evropy. Pak už hráli až do půlnoci a my si jejich krásnou produkci užívali. Poslechněte si sami nahrávky z pátku (z mobilního telefonu).

[audio http://frreax.files.wordpress.com/2010/09/57845-zvuk.mp3]
Zvuk._klip_30.wav

[audio http://frreax.files.wordpress.com/2010/09/362b4-zvuk.mp3]
Zvuk._klip_31.wav

No comments:

Post a Comment