2011-05-02

Na Plzeň, Káťo, na Plzeň!

Již déle jsem plánovala jarní výlet do Prahy. Při příležitosti mých narozenin jsem byla obohacena o jistý obnos peněz, takže jsem nejbližší možný víkend mohla vyrazit. Rozdělila jsem cestu na pražskou část a plzeňskou, kam jsem chtěla jet navštívit @zet_cz.

Počasí mělo být podařené (ne, nedívala jsem se na předpověď, prostě jsem si to jen myslela), tak jsem jela v kraťasech, pro jistotu byla přibalena i mikina, která se později náramně hodila. Po čtyřech hodinách ve vlaku, kdy jsem poslouchala Maidny a luštila griddlery, jsem vystoupila na hlavním cajzlovském nádraží. Hned první naplánované střetnutí s Carnerem nevyšlo, jelikož se mu nechtělo. Klasika. A teď vyvstala otázka... s kým jít na pivo? Na mou rychlovýzvu na Twitteru nejrychleji zareagoval @h00ked, do půlhodiny byl na místě. Zavedl mě to baru U Tučňáka, který k mému zklamání nebyl věnován nejlepšímu operačnímu systému. Po chvíli se ozval další z mých followerů - @jirislovacek, kterého jsem do té doby neznala, že by taky přišel. Moc jsme tomu nevěřili, ale adresu jsme dali (tu jsem zjistila z 4sq). A opravdu přišel, dokonce nás v hospodě i našel, aniž by věděl, jak vypadáme. Asi ne každý si v hospodě dobíjí mobil... Přemístili jsme se jinam, kde bylo méně zakouřeno, ale zase tam obsluha netolerovala možnost nabít si telefon jejich vzácnou elektřinou. V dnešní době celkem přehnané omezení. Dobře jsme pokecali a po půlnoci jsem už musela jet se vyspat ke známému. Ten mi k usínání pustil soundtrack z Trona, paráda.

Ráno jsem se sbalila a šla na vlak do Plzně. Ve Zdicích jsme nabrali zpoždění díky čekání na nevím co. Pak mi Zet vysvětlil, že to město je zakleté, že tam jednou stál 6 hodin. Cestou k němu se schylovalo k bouřce, a fakt, že pár minut po příchodu začala. Zet mi doma ukázal svoji krásnou kytaru a piano (na obojí mi i zahrál), pak ošklivý půjčený pracovní iPad a svou šílenou klávesnici :D

Img_20110501_182014

Když přestalo lít, šli jsme na kešky. Poslední dvě na naší trase byly v ZOO, tak jsme se šli podívat i na zvířátka.

Imag0264
Disková výzdoba zahrádky, která byla poblíž jedné z keší.

Stojím u cesty, koukám do dáli, ptám se, kde je teda ta ZOO, a pak až si po malém upozornění všimnu, že za plotem vedle mě je klokan. Super, jsme na místě. Ani lidí moc nebylo, asi proto, že zas pršelo. Obě kešky jsme našli.

 

Imag0260-1Imag0261Imag0262
Šimpanz, kterého @stibi trefně nazval kůloš váloš, smějící se aligátor a nádherná Elaphe taeniura friesei.

Nejvíc jsme se pobavili u želv, kde se zrovna jeden sameček pokoušel o styk a v pravidelných intervalech naskakoval na samici vydávaje legrační hekavé zvuky. Vypadal, jako by se zasekl, a tehdy nás napadlo, jestli ty zvířata nejsou jen šikovně namaskované stroje :) Naši hypotézu potvrdilo ještě pár dalších zvířat, ale nenašli jsme prokazatelný důkaz, něco jako odchlípnutou kůži a pod ní kus mechanismu.

Večer jsme šli do Luny, což je sportbar s bowlingem. Zahráli jsme 4 vyrovnané hry a já vyhrála v celkovém součtu! Po cestě domů jsme na zemi u nemocnice našli barevné klubka, ty šňůry byly všude, i ve stromech, několik metrů natažené... někdo si dal dost práce, aby to tam takhle zbordelizoval. V noci jsem pak stylově usla u Červeného trpaslíka.

Druhý den jsme pak šli ještě hledat keše do okolí pivovaru. Přímo v areálu byla tahle parádní:

SPOILER - pro zobrazení klikni ZDE

Celkem jsem jich za ten víkend našla 13, takže úspěch. Večer jsem strávila hnusných 6 hodin ve vlaku a doma jsem usla jak mimino. Díky všem, co ten víkend byli se mnou a obstarali mi fajné zážitky.

 

No comments:

Post a Comment