2010-08-08

Motosraz ve Vendryni 2010

Letos jsem opět vyrazila do Vendryně na motosraz. Tato každoroční akce, pořádaná Black dragon MC, se vyznačuje přátelskou atmosférou, dobrou hudbou a spoustou kvalitní zábavy. Můj přítel jel tetovat a já asistovat, shlédnout pár kapel, pobavit se. Podotýkám, že nejsem motorkář, motorky mě nezajímají a nevyznám se v nich. Kvůli páteční oslavě narozenin jsem vyjela až v sobotu.

Jak jsem se dozvěděla na místě, přišla jsem o mnoho legrace. Zde je výčet soutěží, které jsem propásla: pití piva na čas (s tím, že soutěžily vždy dvojice a žena lila pivo do svého partnera); kdo nejdříve zapíská po "vypití" štamprle mouky; hod svody z motorky do dálky; trefování se balonky naplněnými vodou do svého partnera, který měl hlavu v otvoru kartonu; a zrádný sjezd svahu na sáňkách. 

Tento legendární svah přímo v areálu konání je tak strmý, že ho vyjdete jen po kolenou. Má na výšku asi 20 metrů (mám špatný odhad, může to být klidně i více) a proto je vhodný k těm nejzáludnějším soutěžím. Po mém příjezdu se konala zrovna jízda na motorce do vrchu. Většina lidí končila někde před polovinou, ale každý rok se najdou borci, co svah vyjedou. Poté už následoval jen běh do svahu a soubor gladiátorů, což vypadalo tak, že se dva chlapi postavili na sudy od piva a strkali do sebe tyčema, které byly na konci vypolstrované, a kdo spadl dříve, prohrál. A ještě byla v noci miss mokré tričko, ale to mě jaksi nezajímalo. Ani autoerotické vystoupení jedné slečny (dívala jsem se jen chvíli ze zvědavosti). Soutěž o nejlepší motorku vyhrál tento kousek:

Moto

A teď ke kapelám. Viděla jsem celkem čtyři. U tří, které se mi líbily nejvíce, jsem natočila videa. Mobilem. Takže nečekejte dobrou kvalitu.

První je kapela G.O.R.E

[wpvideo U04wo27z]

Další - kapela Seppuka

[wpvideo no5akc5k]

A poslední je kapela Ador dorath

[wpvideo Us2FVs0u]
[wpvideo gV0YGF6K]
[wpvideo DTNEdyhg]

Kapelu The firedog už jsem netočila, to by bylo na dlouho, jelikož k hudbě měli i divadelní výstup, který byl opravdu originální. Na pár ukázek se můžete podívat zde.

Na závěr doplním, co mě potěšilo, a naopak, co mi nejvíce žralo nervy. První věc byla moderátor celé akce Pagáč, který má vytříbený a sprostý smysl pro humor, jimž dokáže strhnout davy. Druhá věc - v noci se nedalo vůbec spát, protože blbci celou noc praskali s motorkama (bylo mi vysvětleno, že se to dělá tak, že necháte jet motor naprázdno a pak vstříknete do karburátoru palivo, což vydá hodně hlasitou ránu). Jinak byla akce podařená a za rok snad pojedu znova.

No comments:

Post a Comment