2011-06-16

Bar mých snů

Určitě už každý z vás uvažoval o tom, jaký by založil podnik, kdyby na to měl vstupní kapitál plus peníze na alespoň roční provoz. Povím vám svou vizi.

Představte si: Vejdete do baru. Stropy jsou hodně snížené, člověk vyšší dvou metrů a dvaceti centimetrů by už měl problém se narovnat. Jediné větší světlo v rozlehlé místnosti tvoří bodovky nasměrované na zdi. Koukáte, co to je na stěnách za fleky - jsou to části zdrojových kódů, černé na bílém. Pohodlně se usadíte do sedačky potažené mřížkovanou látkou. Vzhlédnete ke stropu, který je černočerný, avšak protkaný jemnými svíticími nitkami. Fascinuje vás jejich geometrie a hledáte v nich obrazy, stejně, jako když ležíte na trávě v horkém letním dni a prohlížíte si měnící se kupovité mraky. Na dlouhém stole před vámi s namalovanými QR kódy stojí pár lampiček s jasně bílým světlem, u kterých si můžete sami korigovat intenzitu. Na zdech jsou mezi malbami chaoticky rozmístěné obrazy znázorňující nejznámější počítačové hry a různé infografiky (každý měsíc jiné). V úvahu přichází i doplňková služba, která ovšem není nutná - pokud byste si i chtěli zahrát, pak můžete za poplatek ve vedlejší Xbox místnosti, která je malá, bez židlí, ale zato se spoustou velkých měkkých polštářů.

Zpátky k hlavním prostorům. Na jedné ze zdí je umístěna velká LCD televize, na které permanentně běží dva twitterwally. Jeden by byla timeline twitter účtu podniku, který by followoval lidi, kteří jej navštěvují (ti by své nicky psali na tabuli u vchodu), a druhý by zobrazoval výsledky hledání buďto hashtagu podniku, nebo nějaké aktuální události, např. Barcamp, Webexpo, GDD, TEDx... Na jiné zdi by bylo připraveno plátno, kde by se několikrát týdně promítaly pořady jako Týden živě, Týden mobilně, Digit, různé videorecenze nových technologií v češtině i angličtině a speciální události live - třeba Apple a Microsoft keynotes, Google I/O a další. Po skončení by mohly probíhat volné diskuze. Samozřejmostí baru je Wi-Fi, spousta zásuvek a Foursquare special venue. Pro samotáře by bylo připraveno pár Kindlů k zapůjčení se všemi denními zprávami, které jdou do Kindlu stahovat.

Pokud mě ještě něco napadne, dopíšu to sem. A kdyby se někdo nechal inspirovat a měl peníze na investici, nechť mi napíše :P

5 comments:

  1. Kdy že ten bar otvirá?

    ReplyDelete
  2. Být to v Olomouci, tak jsem pravidelným hostem. Být to jinde, tak minimálně občasným.

    ReplyDelete
  3. Dokonalá představa. Už jen najít investora. Jdi třeba do Dne D a otevři první pobočku v Táboře. :D

    ReplyDelete
  4. Díky :) Ten Den D mě napadl, ale na to jsem dost stydlivá. A v Táboře by se to nevyplatilo, ani v Olomouci. Jedině Praha nebo Brno. Normální lidi by tam asi nechodili :D

    ReplyDelete
  5. Strašně mi to připomíná ten IQ bar z IT (seriálu), žádný alkohol jen voda nebo džusík :D případně akta X díl se zabijáckou dívkou a jejich geek vývojové studio a poslední klasika matrix č.1 superundergroud cyberpunk party :)Jdeme do toho? :D kdo sežene prostory?

    ReplyDelete