2011-03-18

Druhy lidí na Twitteru

Teď se mi zničehonic vyrojila v hlavě myšlenka, se kterou se musím podělit. Rozdělení lidí na Twitteru:


1. Aktivisti píšou minimálně 13 tweetů denně, včetně replies a RT, zároveň sledují hodně lidí, odhadem 130 a více, některé extrémy i 600+, což se dle mého nedá stíhat. Do této nejpočetnější skupiny řadím i sebe.

2. Čtenáři sledují dost lidí, ale sami málo píšou. Dá se říci, že Twitter využívají jako RSS čtečku, občas se zapojí. Proto mají málo followerů, většinou své blízké známé. Namátkou jsem vybrala Tomáše Molendu.

3. Blogeři jsou lidé, kteří píšou stejně jako aktivisti, ale mají málo followings v poměru k followerům. Nebaví je číst spousty účtů, radši sází na kvalitu než kvantitu. O takových si spousta z nás myslí, že jsou arogantní, ale většina z nich překvapivě dobře odpovídá na mentions. Typickými představiteli této skupiny jsou Martin Malý a Radek Hulán.

4. Lamy, jak už z názvu vyplývá, moc Twitteru nerozumí. Málo píšou, protože neví, co by měli psát, neví, koho by sledovali, a skoro nikdo o nich neví. Jsou to začátečníci, a pokud se sami nezačnou zajímat o Twitter a jeho funkce, upadnou jejich účty v zapomnění. 


Toto rozdělení neplatí obecně, někteří lidé stojí na pomezí dvou skupin, nebo se časem přelévají z jedné do druhé skupiny. Ale nic lepšího mě nenapadlo :)

6 comments:

  1. Nemají ti Bloggeři spíš málo followings v porovnání s followers?

    ReplyDelete
  2. ano, chybka, díky, opraveno :)

    ReplyDelete
  3. Málem jsem nevěděl, kam se zařadit až jsem začal číst znova... a asi budu patřit do aktivistů. Ale nezní to pěkně. Přesto se to stíhat číst dá, když přistoupíte na to, že nemusíte přesně znát každý tweet.

    ReplyDelete
  4. Já osobně se bojím, abych nenapsal nějakou totální sračku :DTak jsem ten čtenář, mno :)

    ReplyDelete
  5. Ještě je jedna početná skupina a sice ti, co Twitter využívají jako reklamu na své produkty. Hledají potenciální zájemce o své produkty a ty pak followují, čímž se o nich dotyčný člověk dozví.

    ReplyDelete
  6. U mne je to vysvětlení prosté - starám se o zhruba sedm Tw účtů. Počet followovaných lidí na těchto účtech je děsivý. Tam se to dozvím všecko, tak aspoň na svém chci mít klid a jen těch pár lidí, co mě zajímají (a nesleduje je už pět dalších Tw účtů, o které se starám). Taková zpráva od Grudla, tu čtu čtyřikrát...A nyní verze pro ty, co mě mají za arogantního: Jasně že nikoho nesleduju, já na Twitter píšu to, co mě zaujalo, a nechci přitom poslouchat nějaký kecy. Že to vy máte obráceně, to je váš problém. Sledujte mě, pokud chcete, ale nečekejte, že vám to oplatím - neznám vás a asi vás ani znát nechci. A když mě sledovat nebudete, nemusíte mi to psát - mě to nedojme a "nezamyslím se nad tím".Tak co? Vysvětlení myslím jasný, ne? I na tu teorii s arogancí se dostalo... já myslím že to je dobrý... ;)PS: Odpovídám na rozumné mentions

    ReplyDelete